Pan pomidor wlazł na tyczkę
I przedrzeźnia ogrodniczkę
„Jak pan może,
Panie pomidorze?!”
I przedrzeźnia ogrodniczkę
„Jak pan może,
Panie pomidorze?!”
Składniki:
- 1,5 l buliony mięsno-warzywnego
- 1 puszka pomidorów z puszki
- 0,5 szkl mleka
- ¾ kostki sera feta
- 1 łyżka mąki
- 2 ząbki czosnku
- bazylia
- sól, pieprz, papryka
Przygotowanie:
Do bulionu dodajemy pomidory wraz z
posiekanym czosnkiem. Doprowadzamy do wrzenia i miksujemy blenderem
do uzyskania gładkiej konsystencji.
W miseczce mieszamy 0,5 kostki sera
feta wraz z mlekiem i jedną łyżką mąki. Do miski dodajemy pół
szklanki przestudzonej zupy i dokładnie mieszamy. Wszystko razem
gotujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką natomiast na
koniec podajemy porwane listki bazylii.
Pozostały ser feta kroimy w kostkę.
Nakładając zupę na talerz na sam spód sypiemy po kilka kostek
sera.
Smacznego :)
No i jak to smakuje?
OdpowiedzUsuńPysznie :) Niegdy nie sądziłam, że ser feta może aż tak dobrze smakować w zupie :)
OdpowiedzUsuń