wtorek, 6 sierpnia 2013

Kurczak z cukinią i brązowym ryżem

Między ciszą a ciszą
sprawy się kołyszą
i idą
i płyną
póki nie przeminą


Składniki:

  • 200 g brązowego ryżu
  • 1 pierś kurczaka
  • około 0,5 kg cukinii
  • 1 śmietana 18%
  • sól, pieprz, przyprawa do kebaba



Przygotowanie:

Brązowy ryż będzie chyba najdłużej gotującym się składnikiem :) Więc na początku gotujemy ryż.

Kroimy kurczaka w kostkę posypujemy przyprawą do kebaba i smażymy na małym ogniu. Gdy kurczak już się trochę podsmaży dorzucamy pokrojoną cukinię, którą również smażymy do miękkości.

Na samym końcu dodajemy śmietanę, mieszamy aż się wszystko połączy, lekko solimy i obficie posypujemy pieprzem. Chwilę podsmażamy i podajemy z ugotowanym ryżem.






Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...