Między ciszą a ciszą
sprawy się kołyszą
i idą
i płyną
póki nie przeminą
Składniki:
- 200 g brązowego ryżu
- 1 pierś kurczaka
- około 0,5 kg cukinii
- 1 śmietana 18%
- sól, pieprz, przyprawa do kebaba
Przygotowanie:
Brązowy ryż będzie chyba najdłużej gotującym się składnikiem :) Więc na początku gotujemy ryż.
Kroimy kurczaka w kostkę posypujemy przyprawą do kebaba i smażymy na małym ogniu. Gdy kurczak już się trochę podsmaży dorzucamy pokrojoną cukinię, którą również smażymy do miękkości.
Na samym końcu dodajemy śmietanę, mieszamy aż się wszystko połączy, lekko solimy i obficie posypujemy pieprzem. Chwilę podsmażamy i podajemy z ugotowanym ryżem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz