Ryby, ryby, ryyyyyyyyby!
Kto z nas nie lubi tego wspaniałego, delikatnego rybnego mięska?
Dzisiaj pozwoliłam sobie na trochę rybnych szaleństw :) I wyszło oczywiście pysznie, także zaczynajmy...
Składniki:
- 0,5 kg filetów rybnych
- 5 ząbków czosnku
- 1 śmieta 18 %
- 1 łyżka musztardy
- 20 dag starego żółtego sera
- koperek
- sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano (lub zioła prowansalskie)
Przygotowanie:
Rozmrożoną rybę wycieramy do sucha, posypujemy z obu stron solą, pieprzem i czosnkiem, odkładamy aby się trochę przegryzła :)
Mieszamy śmietanę, musztardę, poszatkowany czosnek, oregano i doprawiamy solą, pieprzem i tak oto zrobiliśmy sos czosnkowy :)
Podsmażamy z obu stron i wkładamy do naczynia żaroodpornego bądź wysmarowanej tłuszczem blachy, posypujemy koperkiem, polewamy sosem czosnkowym i na samą górę ścieramy ser żółty.
Taką potrawę wstawiamy na 20 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Pyyyycha!
A Wam jak się udało?
Wypróbowaliśmy dziś przepis na rybkę, zrobiliśmy troszku inne proporcje, ale sos pycha i ładnie pachnie :) Pozdrawiamy :)
OdpowiedzUsuńBardzo się ciesze! :)
UsuńPozdrawiam :)
Ile ml ma miec opakowanie śmietany? :)
UsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńOczywiście danie to wygląda bardzo apetycznie i muszę dodać, że ja także bardzo chętnie takie rzeczy jadam. Nawet jakiś czas temu miałam okazję przygotować łososia https://mowisalmon.pl/przepisy/poke-bowl-z-surowym-lososiem-mowi-z-ryzem/ i to w całkowicie surowej postaci.
OdpowiedzUsuń