sobota, 11 maja 2013

Pieczona ryba z sosem czosnkowym


Ryby, ryby, ryyyyyyyyby!



Kto z nas nie lubi tego wspaniałego, delikatnego rybnego mięska?

Dzisiaj pozwoliłam sobie na trochę rybnych szaleństw :) I wyszło oczywiście pysznie, także zaczynajmy...




   Składniki:
  • 0,5 kg filetów rybnych
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 śmieta 18 %
  • 1 łyżka musztardy
  • 20 dag starego żółtego sera
  • koperek
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano (lub zioła prowansalskie)



Przygotowanie:

Rozmrożoną rybę wycieramy do sucha, posypujemy z obu stron solą, pieprzem i czosnkiem, odkładamy aby się trochę przegryzła :)

Mieszamy śmietanę, musztardę, poszatkowany czosnek, oregano i doprawiamy solą, pieprzem i tak oto zrobiliśmy sos czosnkowy :)

Podsmażamy z obu stron i wkładamy do naczynia żaroodpornego bądź wysmarowanej tłuszczem blachy, posypujemy koperkiem, polewamy sosem czosnkowym i na samą górę ścieramy ser żółty.

Taką potrawę wstawiamy na 20 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.


Pyyyycha!


A Wam jak się udało?



3 komentarze:

  1. Wypróbowaliśmy dziś przepis na rybkę, zrobiliśmy troszku inne proporcje, ale sos pycha i ładnie pachnie :) Pozdrawiamy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się ciesze! :)

      Pozdrawiam :)

      Usuń
    2. Ile ml ma miec opakowanie śmietany? :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...