poniedziałek, 22 lipca 2013

Makaron z jagodami


Jagodowy król po borze
Jak po własnym chodzi dworze,
Mech mu leśny łoże ściele,
Z wilg i drozdów ma kapelę,
Gdzie bądź stąpi – kwiaty,,zioła
Pochylają wonne czoła,
A w największą nawet ciszę
Trzcina przed nim się kołysze.


Składniki:

  • 0,5 szklanki jagód
  • 150 gram makaronu
  • 2 łyżki cukru
  • śmietana/bita śmietana



Przygotowanie:

Na patelnie wrzucamy umyte i oczyszczone jagody. Dodajemy dwie łyżki cukru i mieszamy aż jagody puszczą sok. Nakładamy na ugotowany makaron. Wierzch polewamy śmietaną.



Gotowe :)
Bardzo szybki i smaczny obiad. Idealny na upalne dni.

Smacznego :) 

Jagodowo Nam edycja 5!

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...