środa, 26 czerwca 2013

Słodko pikantny kurczak curry z brzoskwiniami


Brzoskwinie świecą w krysztale, jak ciepłe różowe latarki,
pokryte są lekkim puszkiem, jak moja skóra na karku.


Składniki:

  • 0,5 kg piersi z kurczaka
  • 1 puszka brzoskwiń
  • przyprawa curry
  • ostra papryka
  • sos słodko pikantny Tao tao
  • jogurt naturalny
  • ryż


Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w kostkę, dokładnie obtaczamy w przyprawie curry i odstawiamy na 30 minut.
W tym czasie kroimy brzoskwinie na kawałki takiej samej wielkości jak kurczak.

Kurczaka smażymy, gdy mięso będzie gotowe, dorzucamy brzoskwinie, jogurt naturalny, ostrą paprykę i 1/3 buteleczki sosu Tao tao.
Chwilę dusimy

Najlepiej podawać z ryżem.




Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Bardzo fajna "babeczka" ryżowa. Ciekawie podane ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Ale nie tylko wygląda ale równiez smakuje :) Kurczak z brzoskwiniami jest nieziemski :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...