niż miłość do jedzenia"
Składniki:
- 0,5 kg mąki
- 1 kostka margaryny
- 5 dag drożdży
- opakowanie śmietany 18 %
- 2 jajka
- 2 cebule
- 30 dag pieczarek
- ok. 60 dag mięsa (ja użyłam drób i wieprzowinę)
Przygotowanie:
Masa mięsna:
Na początku musimy ugotować mięso
razem z włoszczyzną.
Pieczarki i cebulę podsmażyć a
następnie wszystko zmielić bądź też posiekać blenderem.
Ciasto:
Do mąki dodajemy drożdże, margarynę,
śmietanę, 1 jajko i wyrabiamy na gładką masę.
Ciasto rozwałkowujemy w prostokąt.
Wzdłuż nakładamy masę mięsną, zwijamy w roladkę i kroimy
paszteciki.
Blachę wykładamy papierem i układamy
w około 1-2 cm odstępach od siebie paszteciki. Na samej górze
smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy około 13 minut w 180
stopniach (do momentu zarumienienia się pasztecików.
Zrobione :)
Smakowało?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz