czwartek, 30 maja 2013

Paszteciki z mięsem

"Nie ma bar­dziej szcze­rej miłości
 niż miłość do jedzenia"


Składniki:

  • 0,5 kg mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 5 dag drożdży
  • opakowanie śmietany 18 %
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 30 dag pieczarek
  • ok. 60 dag mięsa (ja użyłam drób i wieprzowinę)

Przygotowanie:

Masa mięsna:

Na początku musimy ugotować mięso razem z włoszczyzną.
Pieczarki i cebulę podsmażyć a następnie wszystko zmielić bądź też posiekać blenderem.



Ciasto:

Do mąki dodajemy drożdże, margarynę, śmietanę, 1 jajko i wyrabiamy na gładką masę.
Ciasto rozwałkowujemy w prostokąt. Wzdłuż nakładamy masę mięsną, zwijamy w roladkę i kroimy paszteciki.

Blachę wykładamy papierem i układamy w około 1-2 cm odstępach od siebie paszteciki. Na samej górze smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy około 13 minut w 180 stopniach (do momentu zarumienienia się pasztecików.



Zrobione :)


Smakowało?

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...