wtorek, 3 czerwca 2014

Zapiekane roladki z szynką i serem




Są takie chwile, kiedy to po ciężkim dniu nie marzymy o niczym innym jak tylko położyć się wygodnie na kanapie. Nie ma w tym nic złego, ale są też takie dni kiedy to w tych powyższych dniach już od trzech dni nic nie gotowałaś i wtedy też odzywają się w tobie ogromne wyrzuty sumienia. Wstajesz, idziesz do kuchni i śpisz... tzn myślisz :) Wyciągasz kilka składników, które masz pod ręką i robisz zapiekane roladki z szynką i serem! :)


Składniki:
  • 2 tortille
  • 4 plastry szynki
  • 4 plastry sera
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • mozzarella



Przygotowanie:
  1. Przygotowujemy sos: mieszamy majonez (ew. 1 łyżka majonezu 1 jogurtu naturalnego) z musztardą
  2. Smarujemy tortille sosem
  3. Układamy po dwa plastry sera i szynki na każdym placku
  4. Ścieramy na to mozzarelle
  5. Ścisło (!) zawijamy (niestety ja zdałam sobie z tego sprawę dopiero jak wyjęłam z piekarnika)
  6. Zapiekamy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (musimy śledzić żeby się nie przypaliło)
  7. Wyjmujemy z piekarnika, kroimy na mini roladki i podajemy najlepiej z jakimś ostrym sosem

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...