piątek, 8 listopada 2013

Serowa rolada z kurczakiem i pieczarkami

Uwielbiam przepisy "z rąk do rąk". Ktoś od kogoś, ktoś komuś, aż w końcu trafia do mnie :)

Tym razem przepyszna serowa rolada z kurczakiem i pieczarkami. Przygotowanie jej składa się z dwóch części. Najpierw przygotowujemy serową roladę a następnie farsz do niej. 

Gotujcie ze mną!



Składniki:
  • 30-40 dag sera żółtego
  • 3 jajka
  • majonez
  • Ketchup łagodny i pikantny
  • ½ kg pieczarek 
  • 1 cebula
  • Podwójna pierś z kurczaka

Przygotowanie:
 
Rolada:
Ser zetrzeć i wymieszać z dwoma łyżkami majonezu i trzema jajkami.
Masę wylać na blasze, na papierze do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut (na dużej blaszce, jak do ciasta). Wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepłe zawinąć w roladę.

Farsz:
Pierś pokroić i rozbić kotlety. Posolić, popieprzyć i dodać ulubione przyprawy.
Pieczarki udusić z cebulką.

Kotlety z kurczaka ułożyć na rozłożonym cieście, a następnie wyłożyć pieczarki i zawinąć roladę. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 50 minut.

Doskonale smakuje z sosem, którego wykonanie polega na wymieszaniu następujących składników:
5 łyżek ketchupu łagodnego
5 łyżek ketchupu pikantnego
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka majeranku
2-3 ząbki czosnku wszystko wymieszać


Smacznego! :)

4 komentarze:

  1. Przepyszna! Ale ja kocham wszystko, co serowe i kaloryczne :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Haha, doskonale Cię rozumiem! No ale to co niezdrowe jest przeważnie najsmaczniejsze :)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. I było! Naprawdę bardzo polecam przygotować to każdemu :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...