niedziela, 24 listopada 2013

Krem porowowy czyli PoroLOVE

Dzisiaj pora na Pora :) Kremy uwielbiam, nieczęsto wstawiam przepisy na bloga ale dla tego pana zrobię wyjątek. Głównie ze względu na tajemniczość tej zupy. Ostrość wygładzona delikatnym kremowym serem... ehhh.. rozmarzyłam się :) 


Składniki:
  • 400 g pora
  • 1 serek topiony (śmietankowy bądź ementaler)
  • 0,5 marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • ¼ dużego selera (lub połowę małego)
  • 1,5 litra bulionu mięsnego



Przygotowanie:

Do bulionu dodajemy marchew, pietruszkę, seler i gotujemy około 10 minut. Do wywaru wrzucamy pokrojonego pora i gotujemy około 15 minut. Przecieramy blenderem. Do ciepłego (ale już nie gotującego się kremu) wrzucamy kostkę serka topionego i znowu przecieramy. Doprawiamy do smaku i podajemy z grzankami :)



Smacznego! :)

1 komentarz:

  1. Zapraszam autorkę oraz jej czytelników do wzięcia udziału w konkursie świątecznym na najlepszą potrawę.

    Szczegóły konkursu wraz z nagrodami (zapas przypraw) na stronie:

    www.nps-mix.pl/konkurs

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...